Deze tomatensaus maak ik bijna wekelijks, het is een goede basis voor pastasaus maar mijn zoon eet hem ook als saus bij de zelfgemaakte airfryer friet. Je kunt er voor kiezen om de tomaten eerst te ontvellen maar als ik weinig tijd heb dan sla ik die stap over. De saus wordt gepureerd dus dan merk je niets meer van de vellen.
Dit recept heeft het label RED, echter zitten tomaten niet in het dieet. Toch heb ik het recept het label RED gegeven omdat wij tomaten vrij snel hebben kunnen toevoegen tijdens het PVG-vervolgonderzoek en ik dit recept vaak maak voor mijn zoon. De knoflook en de ui kan je ook weglaten als je deze nog niet hebt toegevoegd.
Om er pastasaus van de maken hoef je alleen nog maar geruld gehakt en geroerbakte (toegestane) groente toe te voegen. Hoe makkelijk is dat! Als je zelf niet het dieet volgt kan je deze saus natuurlijk ook als basis gebruiken. Voeg dan naar smaak kruiden toe zoals oregano, peper of basilicum, misschien zelfs een beetje sambal voor extra pit.
Dit heb je nodig voor ca. 2 porties:
500 gr tomaten
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gehakt
milde olijfolie om in te bakken
scheutje extra vierge olijfolie
Zo maak je het:
Snijd de tomaat in stukjes, fruit ondertussen de ui en de knoflook op zacht vuur ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de tomatenstukjes toe en zet het vuur hoger.
Laat het geheel zeker 10 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. De tomaten zullen zacht worden en je kunt ze ondertussen een beetje stuk drukken. Als er veel vocht in zit laat je het wat langer door pruttelen tot het tot de gewenste dikte is ingekookt. Als de dikte goed is haal je de pan van het vuur en roer je er een scheutje extra vierge olijfolie door.
Laat de saus afkoelen en schep het dan in de beker van de staafmixer. Pureer het tot het een gladde saus is.
Je kunt de saus invriezen voor later gebruik of gelijk gebruiken natuurlijk! Voor 1 persoon is 200 ml saus genoeg.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten