Zoeken in deze blog

maandag 13 mei 2019

Pad Thai

Thais eten is toch wel een van mijn favorieten. Ik heb meerdere favorieten hoor, ik hou gewoon van lekker eten! In deze versie heb ik gekozen voor pompoen noodles in plaats van de standaard noodles. Daarmee is dit recept Paleo. 


In mijn zoektocht naar recepten die ik kon omzetten zodat ze voldoen het Paleo vond ik een soort uitdaging. Ik bleef zoeken, recepten opschrijven en aanpassen en natuurlijk ook uitproberen. Dat is vaak nog het leukste gedeelte want dan mag je het uiteindelijk ook opeten! Als het gerecht dan ook nog een goed gelukt is dan is dat een win win!

Dit heb je nodig voor ca. 2-4 personen:
1 kleine flespompoen
2 el vissaus
1 el azijn
1 el tamarinde (of limoensap)
1 el kokosbloesemsuiker of honing
4 el kokosolie
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
2 el chili vlokken (of 1 el als je niet van pittig houdt of 1 verse rode peper in ringen)
1 sjalot, fijngehakt
200 gr kipfilet, in stukjes
100 gr grote garnalen, schoongemaakt
2 eieren
1 volle hand ongezouten cashewnoten, grof gehakt

Optioneel (voor garnering):
1 limoen, in kwarten
1 bosje koriander, fijn gehakt
1 bosui, in ringen

Zo maak je het:
Schil de flespompoen met een dunschiller en snijd met een spiraalsnijder lange slierten, kan ook met een dunschiller. 
Meng de vissaus met de azijn, de honing en de tamarinde. Verhit de kokosolie en roerbak de knoflook, chili vlokken en de gehakte sjalot. 
Bak nu de kip rondom bruin en gaar en voeg op het laatste moment de garnalen toe. Bak deze 2 minuten mee. Doe de noodles erbij. Breek de eieren erboven en laat het stollen terwijl je het door elkaar mengt. Voeg het vissaus mengsel toe en roerbak nog 2 minuten. 

Serveer direct en garneer met de cashewnoten, limoen, koriander en bosui. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten