Zoeken in deze blog

zondag 19 mei 2019

Haverpannenkoeken



Pannenkoeken, wij aten ze eigenlijk nooit. Ik houd namelijk helemaal niet van pannenkoeken. Maar toen kwam het RED dieet en was brood geen optie meer. Ik heb één keer een brood gemaakt van rijstmeel, super mislukt en daarna nooit meer geprobeerd. En om nou alleen maar rijstwafels te eten de hele dag is ook zo saai. In het begin maakte ik pannenkoeken van rijstmeel en ketanmeel (kleefrijstmeel) en die smaakte prima! Dat recept is alleen iets anders dan voor haverpannenkoeken. Na de introductie van haver zijn we overgestapt op haverpannenkoeken. Haver verzadigd namelijk meer dan rijst. 


Mijn zoon eet ze het liefst met spek (ontbijtspek van de slager), maar met witte basterd suiker of rijststroop zijn ze ook super lekker! Ik maak ze in het weekend vooral als lunch en door de weeks als snack als hij uit school komt. Op dinsdag heeft hij voetbaltraining dus kan eet hij ook een paar pannenkoekjes voor de energie. 

Dit heb je nodig voor ca. 9 pannenkoekjes: 
90 gram havermeel
snufje zout
240 gram havermelk 
ghee om in te bakken

Zo maak je het: 
Doe alle ingrediënten in een mengkom en roer het met een garde goed door. 


Zet nu een pannenkoekenpan of een gewone koekenpan op het vuur en doe er een klontje ghee in. Als de pan bijna heet is temper het vuur, het mag niet te hoog staan want dan gaat het veel te snel en is de binnenkant niet gaar. Gebruik een juslepel om 3 pannenkoekjes in de pan te gieten. 


Bak ze aan beide kanten ongeveer 3 minuten tot ze mooi bruin zijn. Eventueel kan je er ontbijtspek op leggen. 


Herhaal met de rest van het beslag. Vergeet niet om steeds een nieuw klontje ghee te smelten.
Beleg de pannenkoekjes naar keuze. Ook zonder beleg zijn de pannenkoekjes erg lekker, door de havermelk zijn ze namelijk al heel zoet! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten