Frikandellen, ik denk dat iedereen (behalve mijn dochter) ze lekker vindt. Maar in die lekkere frikandellen van de snackbar en van de supermarkt zitten allerlei ingrediënten die mijn zoon niet mag eten vanwege het RED dieet. En omdat wij op donderdag altijd snackavond hebben en dan patat met een snack eten moest ik frikandellen zelf gaan maken. Ik heb ook een tijdje kroketten gemaakt maar die waren vrij smaakloos en het frituurvet werd er heel snel vies van. Misschien dat ik binnenkort weer kroketten ga proberen en ze dan in de oven of airfryer afbak. Terug naar de frikandellen.....ze zijn snel en super simpel te maken. Volg je geen RED dieet dan kan je er natuurlijk allerlei kruiden en specerijen door doen. Deze frikandellen zijn in ieder geval lacotosevrij en glutenvrij.
Dit heb je nodig voor ca. 4 frikandellen:
300 gram gehakt
1 kleine el maispaneermeel (of rijstmeel)
50 ml rijstmelk of andere plantaardige melk
zout
uienpoeder
knoflookpoeder
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in de mengkom van je keukenmachine en mix het tot het een soort glad deeg wordt.
Verdeel het deeg in 4 bollen en rol van de bollen worsten. Leg ze in een ovenschaal of andere platte schaal waar ze in passen en dek af met folie.
Zet de frikandellen minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Breng een grote pan met water aan de kook. Er moet genoeg water in zitten zodat de frikandellen helemaal onder staan. Als het water kookt leg dan de frikandellen er in en temper het vuur. Het water mag alleen heel zachtjes borrelen.
Haal de frikandellen na 8 minuten, of als de frikandellen boven komen drijven, uit het water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Haal de frikandellen na 8 minuten, of als de frikandellen boven komen drijven, uit het water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Als ze helemaal afgekoeld zijn kun je ze per stuk verpakken (bijvoorbeeld door bakpapier tussen de frikandellen te doen) en ze invriezen.
Afbakken:
Airfryer: 15 minuten
Oven: 15 minuten op 180 graden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten