Je kent het wel, het is druilerig buiten, maar het is geen winter meer, maar lente is het ook niet echt. Althans, het is wel lente maar het weer is er niet naar (of zijn we vorig jaar gewoon verwend?). Ik had zin in soep, lekker makkelijk als lunch en dan heb je gelijk al je eerste portie groente binnen voor de dag. Minestrone soep kan je maken van allerlei restjes groente en dit geeft dus iedere keer een andere soep! Deze keer heb ik het met Italiaanse roerbakgroente gemaakt. Varieer naar eigen keuze!
Deze minestrone soep is ook nog een Paleo proef!
Dit heb je nodig voor ongeveer 2 á 3 porties:
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gehakt
2 stengels bleekselderij, in plakjes
250 gram Italiaanse roerbakgroente
400 gram tomatenblokjes (blik)
200 ml runderfond (merk Fundo)
400 ml water
Olijfolie of kokosolie
zout en peper
1 tl gedroogde oregano
1 tl paprikapoeder
Zo maak je het:
Fruit de ui en de knoflook in wat olie tot ze zacht en geurig zijn. Voeg daarna de bleekselderij toe en bak deze 3 minuten mee. Doe nu de roerbakgroente erbij en bak nog eens 3 minuten mee. Schenk dan de tomatenblokjes, runderfond en het water erbij en breng het al roerend aan de kook. Laat het 20 minuten op zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met peper, wat zout, oregano en paprikapoeder!
EET SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten