Zoeken in deze blog

maandag 27 januari 2020

Glutenvrije macaronischotel

Afgelopen vrijdag belde ik, zoals elke vrijdag na het werk, met mijn moeder. Zij vertelde dat ze die avond macaroni ging eten en gelijk kreeg ik zin om zelf ook weer eens macaroni te maken. Ik vroeg of mijn moeder haar recept wilde door appen, want ik had zin in de macaroni zoals zij die altijd maakt. Ik geloof dat ik 1 keer per jaar een keer macaroni maak en dat ik dan elke keer om het recept vraag, dus vandaar dat ik het nu maar een keer deel met jullie. Dan kan ik in ieder geval zelf hier ook het recept opzoeken :-). Omdat wij altijd glutenvrije pasta eten moest ik dus op zoek naar glutenvrije macaroni. 

Gelukkig heeft de Albert Heijn bij ons om de hoek zelfs 2 soorten. Ik heb gekozen voor de macaroni van Consenza. Ik had het 10 minuten gekookt maar de volgende keer denk ik dat ik de pasta maar 8 minuten kook omdat je de schotel nog gaat doorwarmen en dan gaart het door. Ook heb ik er een halve rode peper in gedaan, die laat ik de volgende keer ook weg. Ik houd toch meer van de wat zoetere smaak van alleen tomaten bij deze macaroni schotel. 

Dit heb je nodig voor ca. 4 tot 6 personen:
300 gram gehakt
1 groot blik pork/smac
2 uien
1 teen knoflook
2 - 3 tomaten
1 klein zakje fijne soepgroente
2 - 3 kleine blikjes tomatenpuree
350 gram glutenvrije macaroni
1 tl oregano of Provençaalse kruiden

Zo maak je het:
Zet een pan water op voor de macaroni maar ontvel eerst de tomaten in het kokende water. Snijd hiervoor de tomaten aan de onderkant kruislings in en laat ze dan voorzichtig in het kokende water zakken. Wacht tot het velletje loslaat en haal ze uit het water. Spoel de tomaten af onder koud water. 
Doe nu de macaroni in het kokende water en kook ze volgens de verpakking. Als er op de verpakking staat 8 tot 10 minuten, houd dan 8 minuten aan. Giet af en zet apart. Roer het af en toe door zodat het niet aan elkaar gaat plakken.
Verwijder het harde binnengedeelte van de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Zet de tomaten apart. 
Snipper de uien en snijd de smac in blokjes. 
Fruit de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg dan het gehakt toe en rul dit. Doe de smac blokjes erbij en bak even mee. 
Dan de groente, de gesneden tomaten en de tomatenpuree toevoegen. Laat het even pruttelen tot de groente zacht zijn. 
Doe de macaroni erbij en meng het goed door elkaar. 
Breng op smaak met de kruiden en peper en zout. 

Je kunt de macaronischotel van te voren klaar maken en later opwarmen. Het is zelfs nog lekkerder als je het een dag van te voren klaarmaakt, want dan kunnen de smaken lekker intrekken. 

Als je over hebt dan kun je het heel makkelijk invriezen. Voor gebruik eerst laten ontdooien in de koelkast en dan weer opbakken of langzaam verwarmen. 

Wil je een extra smeuïge macaronischotel voeg dan net voordat je de macaroni toevoegt een paar eetlepels roomkaas toe. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten